vem är agapesverige

i

inspirera

Vi är en gemenskap av människor som vill följa och ha en relation med Jesus Kristus. En relation med honom är livsförändrande och vi hoppas kunna inspirera människor till att vilja utforska vem han är och lära känna honom. Genom att mota människor dar dem ar vill vi göra det enkelt att kanna sig hemma och kravlöst kunna diskutera livsfrågor.

v

växa

Vi vill vara en gemenskap där vi hjälper varandra att växa i både tro och relation till Jesus. Vi har inte alla svaren men tillsammans vill vi genom bibelstudier, undervisning, evangelisation, lärjungatraning och gemenskap försöka lära oss mer och närma oss svaren pa de frågetecken livet idag ger oss.

s

sända

Vi vill att alla människor i hela världen ska få chansen att lära känna Jesus. Därför vill vi – genom att inspirera och hjälpa människor att växa – också sända ut människor till att leva sina liv helt för Jesus, och därigenom låta andra människor få höra om Jesus. Det finns olika möjligheter att göra detta inom Agape: vara volontär, praktikant eller anställd, och genom att åka på en missionsresa eller delta i andra evangelisationssatsningar.

vision

Kallelse. Att berätta om Guds kärlek för varje person i Sverige.

Vision.  Att ära Gud genom att gå ut, i den helige Andes kraft, och ta initiativet att berätta om Jesus för varje person i Sverige, i varje generation, och följa upp den respons som Gud väcker i människan.

Mission. Att berätta om Jesus för varje person, att träna och utrusta ledare, att i Ande och kraft bygga missionsarbete i samarbete med kyrkor och organisationer, för den globala skörden.

Attityd. Att lyckas i sitt vittnesbörd sker när vi tar initiativet att berätta om Jesus i den helige Andes kraft och lämnar resultatet åt Gud. – Relevans och kreativitet; uppmuntra varje lokalt initiativ; flexibilitet i metoder och strategier; trovärdighet genom gemensamma principer och resultat; global mission; ömsesidigt beroende och förtroende.

Principer. Arbetet är baserat på internationella principer, som i huvudsak innebär ett slagkraftigt och fortgående missionsarbete, ledarskapsutbildning, globalisering och resursutveckling

agapesverige handlar om evangelisation

Vi är en missions och evangelisations organisation som i samarbete med församlingar sprider evangeliet, så att alla människor skall höra om evangeliet.

För att nå ut arbetar vi med Internet, där vi tar emot många tusentals e-mail varje år. Många församlingar sprider evangeliet med våra filmer och traktat. Sedan 2005 har vi ett antal studentteam som på heltid arbetar med spridandet av evangeliet på Universitetet i Uppsala, Lund, Stockholm. Vi är ute och gör kampanjer på olika orter. Detta är en del av vårt arbete.

historie

Agape Sverige är en del av Campus Crusade for Christ “CCCI”. CCCI grundades 1951 av Bill & Vonette Bright. År 2012 arbetade 24000 personer heltid och över 250.000 tränade frivilliga inom CCCI, i 191 länder. I Europa går CCCI under namnet Agape Europa, i Sverige heter vi Agape Sverige (SVERIGE FÖR KRISTUS) Agape Sverige bildades år 1975.

År 2012 gjorde CCCI.org namnändring till cru.org

ideelt arbetande styrelse

  • Paul Lindberg (Ordförande)
  • Michael Mettetal
  • Tord Larsson
  • Barrett Harkins

personer som sitter på kontoret i Stockholm

Tord Larsson
ledare projekter
Nohadra Heido
ledare SHINE
Ludmila Kazakova
ekonomiansvarig

SHINE

reflecting God’s love

SHINE Sverige är AgapeSveriges ungdomsarbete.

SHINE syftar till att hjälpa kristna ungdomar att växa i sin tro och även utrusta de att sprida det glada budskapet om Jesus Kristus vart de än är!

för mer information klicka på länken nedan…