Obiteljski život

Što radimo?

Pružamo pomoć za danas i nadu za sutra jer želimo vidjeti promijenjene pojedince, brakove i obitelji koje oduševljeno prenose Božju istinu i njegov plan za brak. Kroz materijale za male grupe, jednodnevne i vikend seminare te predbračni tečaj osnažujemo bračne parove kako bi služili u svojoj široj zajednici.

Programi

Budi odvažan

To be added

Budi odvažan vikend

Program za hrabre i odvažne muškarce i one koji to nastoje (p)ostati. U suradnji s timom iz Crossroad church iz Kentuckya, USA, na vikend izletima u prirodi, muškarci različite dobi razmišljaju o Božjoj slici njih samih, o tome kakvima ih je Bog zamislio. Svatko ima svoju ulogu u svojim obiteljima, na svome radnome mjestu, na fakultetima, u crkvi, službi itd. Ovo je prilika i trenutak za zastati i preispitati se gdje sam ‘ja’, za vidjeti sebe u ogledalu, čuti priče drugih, možda starijih ili iskusnijih i, svakako, za provesti vrijeme u zajedništvu i zabavi. Sve to, uz sjajno iskustvo, hranu i provod, kao i uz podršku i organizaciju tima Fokus Obitelj (Daniel, Davor i Kornel) čeka nas svake godine na jednom vikendu izletu tijekom proljeća.

Šetnja za pamćenje

“Vođena” šetnja s kreativnim pitanjima, idejama za razgovor i/ili igrama za par! Sav potreban materijal i upute kreiraju se i nalaze u jednoj vrećici za šetnju koju dobije svaki par. Pitanja, papir s pitanjima, čokoladice, kava…sve je to sastavni dio vrećice. Cilj je omogućiti paru izdvojeno vrijeme za boravak na svježem zraku uz motivirajuća pitanja i aktivnosti koje mogu tu šetnju obogatiti.

Obiteljski kamp

Netko je rekao kako obitelji koje se zabavljaju zajedno, ostaju zajedno. Svi uzrasti zajedno, različite obiteljske dinamike – zvuči kao recept za kaos, ali na kraju svakog kampa vidimo oduševljenje. Oduševljenje Bogom, jedno drugim, kao i novostečenim prijateljima. Bračni parovi su povezaniji kroz aktivnosti ciljane za njih, dok djeca uživaju u programima za svaku dobnu skupinu, a sve okrunimo s puno smijeha i zabave te zajedničkih projekata i aktivnosti. Druženje, slavljenje Boga, kreativne radionce, sportske igre, predavanja, dječje aktivnosti, izleti, diskusijske grupe i još mnogo toga čeka svakoga tko dođe na obiteljski kamp. Ljetni kampovi se odvijaju u Orahovici i na otoku Ugljanu, a zimski u Gorskom kotaru.

Emocionalno zdravi odnosi

Prekinuti odnosi, neriješeni sukobi, nesposobnost govorenja istine, pretvaranje da je sve u redu jer smo zabrinuti hoćemo li ispasti ljubazni.
Pete i Geri Scazzero razvili su Tečaj emocionalno zdravih odnosa tijekom 21 godine kako bi se izravno pozabavili temeljnim biblijskim načelima kako bi vas i druge vodili u iskustvo učeništva koje će duboko promijeniti vaš život. Na tečaju Emocionalno zdravih odnosa naučit ćete 8 praktičnih vještina odnosa kako biste razvili zrele odnose pune ljubavi za druge.

Trošimo mnogo novca da naučimo i postanemo kompetentni u svojim karijerama, ali malo nas je naučilo vještine ili steklo kompetenciju da dobro volimo.

Ljubav i poštovanje

Video seminar i interaktivna radionica namijenjena prvenstveno onima u braku ali i onima koji ozbiljno promišljaju o stupanju u brak. Sastoji se od 6 sastanaka koji pokrivaju teme kao što su razlike, opraštanje, prihvaćanje partnera, intimnost i seks, iskazivanje ljubavi i mnoge druge. Predavač nam je Dr. Emerson koji nas na vrlo zabavan i direktan način izaziva da rastemo u našem odnosu. 

Vikend za pamćenje

Romantično i poučno vrijeme za par – kako to spojiti u jedno? Tijekom Vikenda za pamćenje parovi provode vrijeme slušajući iskusne predavače, sudjelujući u interaktivnim diskusijskim grupama, te ispunjavajući upitnike koji im pomažu da se još više zbliže i obnove svoj odnos. Uz to, naravno ide i ljubavno pismo koje supružnici pišu jedno drugome, a koje im služi kao ulaznica na romantičnu večeru. Vikend za pamćenje organiziramo uvijek na nekoj morskoj destinaciji, tako da je šetnja uz more i kavica pod suncem zagarantirana. Teme koje često pokrivamo su komunikacija, rješavanje sukoba, intimnost, romantika i mnoge druge.